Totaal aantal pageviews

dinsdag 25 juni 2013

U9 R&W- MOPU9 en planning


Rood & Wit U9 – Mop U9
Na een geweldige kop echte koffie zijn we begonnen aan de wedstrijd met de 5 MOP spelers; Laurenth, Joris, Jarieke, Meria en Nayla.  De captain Nayla heeft de toss verloren en het maakte niets uit want we zijn alsnog als eerste gaan batten en dat wilde we graag.

Wij hebben het geweldig gedaan. We hebben zo veel runs bij elkaar gelopen dat we aan een totaal score van 61 runs zijn gekomen, WOW!!! De bal aantikken en lopen dat zorgt voor heerlijk spannende situaties en heel veel runs. Meria heeft een vier geslagen en heeft ook een bal aan de off-side een bal geslagen. Dat is dus niet links om de hoek maar juist aan de andere kant, Top! Jarieke rent super snel tussen de wickets, dat is heerlijk om te zien. Laurenth is zo gretig en gelukkig slaat hij de bal goed. Zelfs met de zijkant van zijn bat en ooh wat was hij teleurgesteld toen hij een keer bowled ging. Nayla heeft heerlijk gebat, laatste 2 ballen 2x4J Joris ook 2x een 4 en hij baalde erg van het bowled gaan.
We zijn in totaal 8 keer uit gegaan waarvan 2x run out. Heel gek, de bal ging vaak via het bat het wicket in. Laten we oefenen op recht batten na de vakantie dan gebeurt dat niet meer.

 


Daarna fielden met wel drie spelers van Rood & Wit die ons flink hebben geholpen. Dat was erg aardig. Zij vonden het makkelijk om vieren te slaan en ze zijn 10 x uit gegaan in totaal. Dus wij hebben 10 wickets genomen. Nayla had 3 wickets in één over en Joris ook. Dat is echt geweldig! Laurenth bowled vooral heel snel en dat is verrassend. Hij heeft 1 wicket genomen en toen moest hij weg. 

Bij de lunch werd de uitslag bekend gemaakt.
MOP 61 - 16 = 45 runs
R&W 82 – 20 = 62 runs dus R&W wint. Leuke POT!

Link naar de foto's

Planning
De wedstrijd van zaterdag MOPU9 - Ajax gaat niet door omdat wij vakantie hebben en daardoor geen team. Wij worden uitgenodigd op hun jeugddag, ergens in de vakantie, en dan komen we tot een uitslag. Leuk.

Wij gaan een planning met vriendschappelijke en onderlinge wedstrijden maken voor in augustus en september. Daarover later meer info.

Fijne vakantie allemaal!

OP zaterdag as,29 juni speelt de U12 een thuiswedstrijd! Ga allen kijken en aanmoedigen.

zondag 16 juni 2013

verslag U12 VRA-MOP en U9 Mop-VOC meisjes en MOP-VOC jongens


Verslag wedstrijd MOP U12 tegen VRA U12
De dag begon ´s ochtends al vroeg. Om 07.30 gingen we rijden naar VRA
Toen we bij VRA waren aangekomen konden we eerst een heel stuk lopen naar veld 3.
Wij mochten als eerste fielden en dat ging heel goed.
Pascal was de captain en Stijn en Christian de wicketkeepers.
Precies na de 10de over begon het hard te regenen.
We konden gelukkig schuilen bij de tennisclub.
Daarna gingen we verder met de wedstrijd
VRA heeft met 72 punten gewonnen.
Wij hadden 24 punten.
Het ging heel goed en met het bowlen bijna geen wides en met het batten hebben we het beter gedaan dan vorige week.



Wat een goed verslag Stijn!
Punten zijn wel runs want je hebt ze gerund:-) 

Verslag U9 VOC meisjes-MOP en MOP- VOC jongens


verslag van VRA: VRA U12 EBAB neemt het op tegen MOP U12 EBAB

VRA won de tos en koos fielden . Het veld was nat, waardoor de bal minder snel rolde. De pitch was ook nat. Daar rolde de bal ook minder snel. Dus mop ging batten . De eerste uits gingen heel snel .
Het openingspaar was hetzelfde als de vorige keer toen tegen Mop werd gespeeld . Er waren 8 uits gemaakt . Sebastian had er 2 achter elkaar . Trinabh had er ook 2, maar niet achter elkaar . Julius had 1 bowled en 1 run out . Udit had 1 bowled en Maarten had er 1 bowled .
Mops totaal was 17 (41 - (8x3)). Mop had een jarige, die trakteerde in de pauze op wafels, zure bommen en fruitella!
Toen ging VRA batten . En mop fielden . Er waren 4 run outs . En 2 bowled . Arne had 2 run outs . Toon had 1 run out . Nayla had ook een run out . Haroun had 1 bowled en Samir had 1 bowled .
De top 2 van runs is bij mop : Arne had er 21 . En Nayla had er 10. En bij VRA Julius 19 en Aryan had er 6 .
Het was heel spannend . Ons totaal was 18 . Dus had VRA gewonnen . Met 17 – 18 .
De lunch was echt Noord Brabants. Want we kregen worstenbroodjes .
Groetjes
Maarten Holsbrink


De dag van de vieren:
Twee wedstrijden hebben we gespeeld. De ene in de regen en de andere in de zon.


Met 7 man sterk zijn we net als de U12 ook vroeg vertrokken naar Rotterdam. Bij de eerste wedstrijd speelden we tegen de meiden….alhoewel…(Piet Hein) “er zaten wel 2 super goede jongens bij. Ze konden goed slaan en ze waren echt heel goed. Ze bowlde op mij en ik kon echt nauwelijks slaan.”  Wij hebben desondanks 82 runs gemaakt, super goed! en we zijn 8 x uit gegaan. 6 x bowled, 1 keer gevangen en 1 keer run out. Dat kost punten en wel 16 stuks.
Mathe, Joris, Milan, Victor, Guus en Piet Hein hadden allemaal 2 vieren en Piet Hein scoorde ook nog zijn eerst 6. Jarieke was deze eerste wedstrijd van de eentjes. Lekkere snelle eentjes pakken, dat kan Jarieke goed. Zij is vaak al aan de overkant voordat de tegenpartij de bal in zijn handen heeft.
De VOC meisjes zij  met veel vieren over ons totaal gegaan nadat we een heerlijke lunch hebben gegeten terwijl de regen met bakken uit de lucht kwam.

De tweede wedstrijd tegen VOC jongens, dat was een 7- over wedstrijd. 6 ballen batten en één over bowlen.  Het ging lekker snel en de spirit zat er goed in. Het was een spannende wedstrijd met maar 7 runs verschil en….Jarieke heeft dr eerste 4 geslagen en Milan bowlde een maiden over. Dan heb je geen enkele run op jouw bowlerij gekregen, erg leuk!

Planning U9
Zondag spelen we uit tegen tegen Rood & Wit 1000-–±1200 uur. 
Opstelling:
·                Joris
·                Jarieke
·                Meria
·                Nayla
Marthe
·                Laurenth?
·                Victor

? Laat weten of je er bij bent.
Over zondag as R&W - MOP U9
Aanwezig:     9.45 uur bij Rood en Wit / Aerdenhout
Vertrek:          8.15 uur  (let op! Bij lekker weer, hot! 15 min eerder vertrekken)
Verzamelen:  volgt
Adres:            Emauslaan 2, 2012 PH Haarlem
Tenue:           MOP shirt en grijze broek. Zorg voor een witte trui/vest bij kou en een pet helpt                  dan ook erg goed en een wit lange mouwen shirt eronder natuurlijk ook.
Tip:              het strand is lekker dichtbij



29 juni U9 MOP-Ajax/Leiden
Een fijne thuiswedstrijd, tot dusver weet ik dat Jarieke en Marthe aanwezig zijn. We hebben nog 4 spelers nodig om een lekkere pot te spelen.
Aanwezig: Jarieke en Marthe
Afwezig:    Teun, Guus, Joris, Piet Hein, Milan

Laat me snel weten of je aanwezig bent!
  • Victor?
  • Laurenth?
  • Laurens



maandag 10 juni 2013

verslag U9, planning U9, Verslag U12


Verslag U9
Kort: eerste wedstrijd, beide partijen nog niet wakker. Ze maakte een langzame indruk. De tweede wedstrijd, na de worstenbroodjes...JAJA! Fit en alert dus veel runs en mooie klappen. Eén gewonnen en één verloren. Helemaal gezellig en leuk met mooie runs en veel wickets. Goed werk Moppies! Briljante lunch door de MOP ouders.

Zaterdag spelen we tegen VOC meisjes tegen Ajax/Leiden van 0900-1100 uur. 
Opstelling:
  • Victor?
  • Teun
  • Guus
  • Piet Hein
  • Joris
  • Marthe
  • Jarieke
VOC meisjes - MOP U9
Aanwezig:  9.00 uur aanvang wedstrijd 
vertrek: 7.45 uur 
verzamelen: Vughterhage 45, 7.30 uur koffie en rijden
Adres:: zie kncb site,
Tenue: MOP shirt en grijze broek. Zorg voor een witte trui/vest bij kou en een pet helpt dan ook erg goed.

N.B. Ik ben nog in overleg met VOC om de wedstrijd van zaterdag 22 juni meteen achter de wedstrijd van zaterdag a.s. te spelen a la format van afgelopen zaterdag. Dat was helemaal geweldig een het had een zeer groot leereffect doordat het geleerde meteen weer geoefend kon worden. Fingers crossed.. zou fijn zijn.
Houd er rekening mee dat de kids dan om 12.30 uur klaar zijn met spelen en dan rond 1400 uur terug zijn (in het geval van 2 wedstrijden).

Training 
De training is verzet naar de woensdagen van 18.30 uur tot 19.30 uur. Subir geeft de training met Marjanka of Maurits


Zaterdag MOPU12 – VOC 2
Al eerder hadden we kennis met ze mogen maken, maar vandaag speelden ze voor de eerste keer met ons mee: de broers Haroon en Samir. Haroon kende een mooi MOP-debuut, maar voor zijn broer bleven ook de herencricketers stil staan. Daar waar de tegenstanders nog overlegden of ze wel hard op hem zouden bowlen (“dadelijk gaatie nog huilen, dan heb ik het weer gedaan!”), daar had hun coach het al heel snel in de gaten. Deze broers kunnen cricketen!
Arne was captain en deed dat zoals we Arne kennen: actief bezig om iedereen op de juiste plaats te zetten.
Het bowlen ging, naar verhouding, heel goed. Er werden weinig wides gegooid en de bal was altijd weer lekker vlot terug bij de wicketkeeper.

Helaas laten we met het batten voorlopig een leuke score liggen; we maken te weinig runs. Enerzijds slaan we te weinig ballen, anderzijds zijn we te bang om te lopen. Dat dan de communicatie tussen de batsmen met een te laag decibel plaatsvindt, draagt hier niet aan bij. Een puntje om de dag erna wat extra onder de aandacht te brengen. En laten we niet vergeten dat er met enige regelmaat toch mooie dingen gebeuren als we aan het batten zijn; om de twee 4-tjes achter elkaar van Nayla maar eens te noemen!


Zondag MOP - KAMPONG
Omdat Kampong met zowel een U9- als een U12-team richting Vught kwam, leek het ons een goed idee om naast elkaar te spelen. Vandaar dat we op het kunstgrasveld aan de slag gingen. Het grote voordeel van kunstgras is gelijk ook het nadeel: het is een stuk sneller dan gewoon gras. Dat betekent aan de ene kant flink lopen, aan de andere kant een mooie mogelijkheid om 4tjes te slaan! Het jammere was dat het goede bowlen van zaterdag ook op die dag was achtergebleven. Aan het begin van onze inning bowlden we veel ballen met mooie boogjes tot aan het bat van onze tegenstander die het voordeel van het kunstgras goed wisten te benutten. Die boogballetjes maakten in de tweede helft van de inning  plaats voor vele wides. Dat kan echt beter MOP!
Ook wisten we niet zo goed raad met het snelle kunstgras; wanneer een bal werd gered van de boundary, dan was de afstand tot de wicketkeeper erg groot; een tussenstation wilde nog wel eens ontbreken zodat Sophie nu precies weet hoe hard je met legguards aan kan lopen.
Maar, zoals altijd, is er ook goed nieuws. De wedstrijd van gister leerde dat de batsmen beter moesten communiceren. Tussen de innings hebben we hier bij stilgestaan en dat was goed te horen. Er werd heel veel beter gecalled! Zeker omdat het niet in ieders natuur ligt om dit te doen. Geweldig om te horen, dames en heren! Hou vast!
Het batten legt ons grootste manco bloot: de ballen worden vlot aangebowled en dat is lastig, erg lastig. Aan de andere kant mogen we brutaler worden. Tijdens elke wedstrijd laten we zien dat ook gescoord kan worden met korte balletjes. Het “callen” is hierbij belangrijk èn het oplopen met de bowler. Zo wordt de afstand al een stuk korter.
Grote pechvogel was Stijn. Deze tegenstander beschikte niet over 1, maar over 2 hele goede bowlers. En laat nu net Stijn beiden tegenover zich krijgen. Prachtig gebowled, twee keer bij Stijn vol in het wicket. Aai, dat valt niet mee! Omdat we als insteek hanteren dat iedereen ongeveer evenveel ballen krijgt, heb ik Stijn voor een derde keer laten terugkomen. Helaas voor hem trof hij toen nu net die ene speler aan die nog zeer beginnend was qua bowlen. Iedere bal kwam als een rollertje bij hem aan. Die ballen vallen niet te slaan, al is een hockey-sweep een hele goede remedie; die hebben we bij de indoorcompetitie geoefend.
Belangrijk nieuws is het debuut van Meria in de U12. Zo komen we qua spelers wat ruimer in ons jasje te zitten. Zelf was ze niet tevreden, maar bij het batten hebben we twee prachtige ballen gezien. Hou vol!





dinsdag 4 juni 2013

Verslag U9 en U12 planning weekend en verder

Verslag U9
Eindelijk! De zon is uit en we gaan cricketen. Dit is het hoor! Onze gasten hebben onze clubzolder gevonden en na kofiie en limo, muffins en ontbijtkoek gaan we naar ons veld dat er goed bij ligt. Groen en blauw. Onderweg krijgen we nog een hele stapel verse scones van onze vrienden van MOP Golf dus wij hebben het goed!
R&W begint met batten en slaan uiteindelijk 33 runs. Goed fielden van alle MOPPERS echt goed. Laurenth en Piet allebei een keer recht in het wicket, top. Een wicket bowled van Meria en een run out van Piet. WOW!
De tweede innings ging goed van start Victor en Joris gingen goed van start. daarna Piet die de ene na de andere vier sloeg, echt gaaf. Een daarvan was zelfs bijna een 6, Wahaa!
Daarna is het nog heel spannend geworden. We hebben net de 34 runs gehaald. Wat een top wedstrijd.
MOP -R&W is al al sinds jaar en dag erg spannend, leuk.

Reactie coach U9 R&W:
Leuk om bij jullie op bezoek te zijn geweest: prachtig complex en mooie setting voor een cricket veld. Was een mooie pot, gaan ons voorbereiden op een revanche :-) op zondag 23 juni 

Tot snel,
Hgr. Bellie


Woensdagavond training U9 U12 & heren!
Morgenavond trainen de cricketheren. We zijn van harte uitgenodigd om mee te trainen. Een mooie gelegenheid om onze kwaliteiten nog een extra zetje de goede kant op te geven. Sluiten jullie om 19h ook aan?  

Planning rest van het seizoen U9
zondag 9 juli:       MOPU9-KampongU9 en Kampong U9 - MOP U9 (2x 9 overs10.00-12.30)
Zaterdag 15 juni: VOC Meisjes - MOP
Zaterdag 22 juni  MOP - VOC Jongens
Zondag 23 juni:   R&W - MOP (naar het strand daarna?)
Zaterdag 29 juni: MOP - Ajax/Leiden

U9 kids, Laat zo snel mogelijk weten wanneer je al dan niet aanwezig bent bij komende wedstrijden! dan maak ik ook zo'n strak lijstje als die van Kees(U12) hieronder.

Planning rest van het seizoen U12
8 juni: MOP - VOC 2 (begin 9:30h)
9 juni: MOP - Kampong (vermoedelijk begin: 9h)
15 juni: VRA- MOP (vermoedelijk begin: 9h)
16 juni: Bloemendaal - MOP  (begin: 13h)

08-06-13 09-06-13 15-06-13 16-06-13
VOC jongens Kampong VRA Bloemendaal
F&B Carmen Renske ------------ ------------
rijden ------------ ------------ Renske, Kees Carmen, Kees
umpen Kees Kees Kees Kees
tellen Carine Carine Carine Carine
ondersteuning Birgit Renske Renske  Carmen
battingvolgorde Arne Toon Pascal Stijn
Nayla Casper Christian Arne
Toon Pascal Stijn Sophie
Casper Christian Arne Nayla
Pascal Stijn Sophie Toon
Christian Arne Nayla Casper
Stijn Sophie Toon Pascal
Nayla Casper Christian
jongens Butt
Wicketkeeper Arne Sophie Nayla Christian
Casper Pascal Stijn Toon
Captain Arne Nayla