Totaal aantal pageviews

zaterdag 15 oktober 2011

15 oktober en we cricketen in de zon met natte voeten

Cricket 4 Kids! 15 oktober
6 graden celsius om 10.00 uur. Wat is dat koud voor de kids en voor de toeschouwers.
Vandaag 13 kinderen en om goed in beweging te blijven hebben we paren-cricket gespeeld. 2 kinderen batten en de rest staat in het natte veld. Elk paar krijgt 4 overs, dat is 4x 6 ballen om runs te maken en ze kunnen niet uit gaan, erg vriendelijk. Er worden wel 3 punten in mindering gebracht als ze gevangen, gebowled of run-out gaan.
Al snel was er een geweldige vang op de boundary, er werd goed gefield vandaag. Er werd ook goed gecalled en gerund tussen de wickets.  De kinderen snappen het spel goed en ze gaan er voor! Prima, ik ben trots op de kinderen.

Laatste wedstrijd in 2011?
Structureel spelen we niet meer op zaterdagochtend om 10.00 uur dat is te koud en te nat.
Het zou kunnen dat het nog een keer heerlijk cricket weer is en dat laat ik jullie natuurlijk weten. We spelen dan later op de dag zodat we minder snel natte sokken krijgen.

Volgend seizoen
In maart pakken we de draad weer op in aanloop naar het nieuwe cricketseizoen dat begint in mei.
Ondertussen bespreek ik met de KNCB of wij al mee kunnen doen in de competitie. Het zou kunnen dat we eerst een seizoen wedstrijden organiseren met de dichtstbijzijnde clubs zoals Kampong en Hercules in Utrecht of bij Quick Nijmegen. Gedurende de zomer zijn er cricket jeugdkampen en toernooien waar we aan mee kunnen doen. Plannen genoeg. Wat denk je van de wedstrijden die het NedXI speelt. Geweldig om met een grote club kids je cricket idolen in het echt te zien. Of een dag strand-cricket spelen in Den Haag.
Natuurlijk gaan we volgend jaar ook op het echte cricketveld spelen op MOP.  Wij gaan dan op zondagochtend cricketen voordat Heren 1 of Heren 2 speelt. Zo kunnen de kinderen zien hoe het spel er in het 'echt' uit ziet.

Succes
Geweldig! Wat ben ik bij dat er zo veel enthousiaste kinderen zijn die willen leren cricketen. We hebben 8 zaterdagen in de zon gespeeld, echt top! Volgend seizoen gaan we door met het succes van Cricket 4 Kids!  Ik houd jullie op de hoogte van de ontwikkelingen in de winter.

Foto's
Link naar de foto's en filmpjes Cricket 4 Kids! 15 oktober 2011

zondag 2 oktober 2011

1 oktober cricket en zon.

De zaterdag, en eigenlijk het hele weekend kan niet meer stuk als je begint met cricketen op het gras in het Vughterhagepark.  De dauw hangt nog op het veld als we om 900 uur de pitch gaan preparen. Gras maaien en de bladeren eraf harken. Kopje koffie er bij, pingpong tafel vullen en de kids helpen met cake snijden of de nieuwe pitch uitproberen. 10.00 uur nadert en als ik het park in loop zie ik al fietsen van ouders en cricketkindjes.We gaan beginnen!
De jongens tegen de meiden. Dit vond ik aanvankelijk onverstandig dus stelde 2 mixed teams voor. De reactie was duidelijk. De kinderen wilde de strijd met elkaar aan gaan. De jongens  tegen de meiden.
Eerst fielden, vangen oefenen. lage vangen en hoge ballen. De kinderen beginnen het echt te snappen. Kommetje maken, pinken aan elkaar en vangen maar. Daarna nog een oefening om met 2 fielders, vieren tegen houden.
De jongens begonnen et batten: 34 runs hebben ze gemaakt. Het was niet makkelijk vandaag. iedereen had 2 levens en dat was voor sommigen erg fijn. Het callen onderling was erg goed. 'JA' als je samen een run gaat lopen en 'Nee' bij niet. 'JA gevolgd door 'Nee, toch niet'  zorgt voor verwarring en vaak leidt dit tot een run out. Dan is één batsman niet op tijd terug in zijn grease (in zijn hok). De dames hebben 38 runs gemaakt. Teuntje mocht de laatste runs slaan en heeft daar meteen een vier van gemaakt.Geweldig!
Met de drie grootste kinderen hebben we gewerkt aan de batting techniek. Rechter hand op je rug en door de bal heen slaan. Tot volgende week.
Hierbij de link naar de foto's: foto's Cricket 4 Kids! 1 oktober 2011